domingo, junio 29, 2008

El marc econòmic marca la reunió del Consell de Ciutat




El marc econòmic marca la reunió del Consell de Ciutat

Una trentena de persones participen en la reunió del principal òrgan de participació de Mataró al Centre Cívic Pla d’en Boet

per V. B. - fotos V.B. - 26/06/2008 17:15 (165 lectures)

Imatge de la reunió del Consell
El Consell de Ciutat, el màxim òrgan de participació de l’Ajuntament de Mataró, es va reunir ahir dimecres, dia 25, al Centre Cívic Pla d’en Boet amb l’actual marc econòmic com a tema principal a debat. El Tercer Tinent d’Alcalde, Francesc Teixidó, va destacar abans de l’inici del Consell que la situació de crisi econòmica que es viu al país implicarà “una mica més de restricció en els ingressos”, cosa que comportarà que “probablement no hi hagi diners per a tot en els propers anys”. Davant d’aquesta situació, Teixidó va apuntar que a la reunió del Consell es debatria “quins són els temes que l’Ajuntament ha de prioritzar” tenint en compte el marc econòmic existent.

La reunió també va servir per presentar als assistents, prop d'una trentena, el balanç del tancament del pressupost de 2007 i per presentar el marc pressupostari de 2009, així com el paquet de mesures i propostes que conté el Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social (PDES) per reanimar l’economia local. Teixidó va assegurar que el conjunt de precs, propostes i suggerències dels membres del Consell de Ciutat es traslladaran “en la mesura del possible” a les accions del Govern municipal.

El Consell de Ciutat és l'òrgan de participació i de consulta de caràcter global, creat el 2005 amb l'objectiu de debatre i consensuar les grans línies estratègiques del municipi. Està format tant per representants de diferents àmbits de la ciutat com de ciutadans a títol individual, i presidit per l'alcalde, Joan Antoni Baron.
Imprimir | Enviar a un amic | Afegir opinió

Mataró acollirà la quarta trobada de Tintinaires de Catalunya




Mataró acollirà la quarta trobada de Tintinaires de Catalunya

La jornada tindrà lloc a la Plaça Santa Anna el 26 d’octubre

per S.F. - fotos Sergio Ruiz - 26/06/2008 11:17 (162 lectures)


Mataró serà la ciutat que acollirà la quarta trobada de Tintinaries de Catalunya , organitzada per l’Associació Tintincat, aficionats a les aventures del personatge d’Hergé (pseudònim artístic de George Remi). La trobada, prevista pel 26 d’octubre, seguirà un esquema similar a les seves precedents a Martorell, Sabadell i Figueres, i consistirà en una jornada lúdico-cultural que s’iniciarà a primera hora del matí amb una fira muntada a la plaça Santa Anna amb tot de botigues amb marxandatge, espais audiovisuals, espais culturals i divulgatius i un espai de dibuix sobre temes tintinaires, entre d’altres. Per la tarda, la jornada agafarà una vessant més cultural amb dues xerrades sobre el món de Tintin, una actuació musical i l’acte de cloenda.

La capital maresmenca ha estat escollida gràcies a la proposta d’un dels membres de l’Associació, Joaquim Martorell, que va suggerir Mataró com a propera seu. La col·laboració del Patronat Municipal de Cultura i Caixa Laietana han permès tirar endavant la proposta: “en trucar a la porta i veure que comptava amb el suport necessari, vam decidir tirar-ho endavant en la trobada de l’any passat a Figueres”. Martorell explica que a Mataró hi ha “unes sis persones registrades, tot i que amants de Tintin n’hi haurà molts més que esperem s’afegeixin a l’associació”. En total, Tintincat compta amb 327 socis, alguns dels quals són de fora de Catalunya com La Rioja, Andorra, el País Valencià o fins i tot a Bèlgica.

A banda d’aquestes trobades anuals, Tintincat realitza una revista semestral en la que es recullen diferents activitats i contactes amb l’associació, es parla de novetats sobre el món de Tintin i s’analitza la seva obra: “treballem vinyeta per vinyeta per poder treure suc a allò que després de llegir-ho cinc vegades no havíem detectat”. A banda d’això, també organitzen trobades mensuals a Barcelona l’últim dijous de cada mes, obertes a tots els associats i simpatitzants del món de Tintín.

viernes, junio 20, 2008

Els alumnes fan el seu últim dia de curs


Haurem de repartir els nens entre els avis i el casal’

Els alumnes fan el seu últim dia de curs lluny dels llibres de text

per S.F. - fotos S.F. - 19/06/2008 15:51 (218 lectures)

nens a la porta de l'escola ensenyant els treballs
S’acaba l’escola i amb ella, comencen els mal de caps per més d’una família. Les “llargues” vacances d’estiu que inicien avui els alumnes mataronins suposaran per a molts pares i mares tirar d’avis o de casals. “Haurem de repartir els nens entre els nostres pares i l’espai”, assegura Lina Garcia a la porta del CEIP Angeleta Ferrer. La seva filla Irina ha completat el seu primer any a l’escola –ha fet P3- amb èxit: “Ella està molt contenta i la comunicació amb l’escola ha estat molt bona”. Dídac Vega, a la recollida del seu fill i nebots, mirarà algun taller o esplai sempre que “l’economia ens ho permeti; depèn dels diners que costi!”. I els nens, encantats amb les vacances i el darrer dia d’escola. L’Anna Maria ha acabat cinquè i l’any vinent serà el seu últim a l’escola: “no ha estat molt difícil en comparació amb els altres cursos”.

Dos cosins de l’Anna, en Dídac i en Carles, surten espitats i “molt contents” amb l’acabament de les classes. El degoteig de nens és constant sobre les 13.00h, quan oficialment els alumnes estan de vacances. Alguns, com en Xevi Cortés, aniran a un casal “perquè ha d’estudiar més”, explica Dolors Díaz, la seva mare. L’alegria d’en Xevi en sortir cridant que “ningú repeteix” ha passat a la cara de pocs amics per la falta de ganes d’anar a un esplai. Però no tots han marxat il·lusionats de l’escola. En Martí, de l’Escola Pia Santa Anna, ha assegurat que trobarà “molt a faltar a la mestra de l’escola”. Ell, però, no es deslliga totalment del col·legi, ja que participarà en el casal d’estiu que els escolapis organitzen. L’alternativa als esplais són, moltes vegades, els avis. En Juan Garcia ha recollit els seus néts conscient que “hi haurà dies que els hauré de tenir mentre treballin els pares”. Tot i això, bona part de l’estiu estaran entretinguts “fent tallers i activitats”.

Per les escoles el darrer dia ha estat un dia diferent. Al CEIP de Cirera, s’ha celebrat un acomiadament als alumnes de sisè de primària. “Cada nen ha dit alguna frase recordant moments a l’escola, els hem donat un diploma i l’orla corresponent”, ha explicat la cap d’estudis del centre, Montserrat Arté. El col·legi ha dedicat el dia a fer “jocs i festa al pati amb tots els nens de l’escola”, que ha estat acompanyat amb “un gelat a càrrec de l’AMPA de l’escola”. Arté ha explicat que encara falten algunes tasques administratives per fer, però els professors “ja mirem cap a l’any vinent”.

sábado, junio 07, 2008

DONES REPORTERES



Hoy quiero poner las fotos de mis amigas que hacemos un programa de Radio de un curso de las dones reportares de Mataró, es un pasada lo bien que lo hemos pasado un saludo para los de las nuevas tecnologías esperamos poder seguir haciendo mas cosas para poder conectar con las mujeres de toda España